POZIVNICA: OTVORENJE IZLOŽBE – “U sjeni” – srijeda, 16.11.2022. – 19h – galerija Waldinger

Datum izložbe: 15. studenoga 2022.

Poštovani, 

Gradske galerije Osijek pozivaju Vas na otvorenje izložbe

“A4 / 4. izdanje: MAK HUBJER: U SJENI

u srijedu, 16.11.2022. u 19 sati u Galeriji Waldinger, Fakultetska 7, Osijek

A4 je nacionalni program koji povezuje studente likovnih akademija i povijesti umjetnosti, koncipiran u suradnji sa dosadašnjim sudionicima programa Fast Forward / Utorkom u Galeriji. Po javnom natječaju na nacionalnoj razini koji je uključivao studente sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, izabrani su parovi umjetnika i povjesničara umjetnosti u svrhu organizaciji inicijalne 0 izložbe koje predstavlja studente svih sveučilišta. Program A4 potiče suradnju budućih umjetnika i kustosa te svojim modelom odražava kontekst njihovog budućeg profesionalnog života, međuovisnosti i suradnje. Ambicija programa je i da u okvirima svog djelokruga poveže uključena sveučilišta, a sudionicima se ostavlja na izbor žele li surađivati sa polaznicima svog ili nekog drugog sveučilišta.

U svom 4.-om izdanju predstaviti će studenta s Umjetničke akademije u Splitu – Maka Hubjera i njegova kustosa – studenta povijesti umjetnosti Božu Domazeta i njihov pobjednički projekt „U sjeni“.

Mak Hubjer rođen je 1993. godine u Sarajevu, BiH. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 2018. godine. Student je prve godine diplomskog studija Slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi red. prof. (T) Viktora Popovića i doc. Neli Ružić. Od 2021. godine član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split. Njegov je rad prikazan na više domaćih i međunarodnih izložbi. Osnivač je i direktor Galerije Brodac u Sarajevu.

Božo Domazet rođen je 1995. u Splitu. Studira Povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Splitu.

Izložba je realizirana sredstvima Grada Osijeka i Ministarstva kulture i medija RH.

Radno vrijeme galerije Waldinger: utorak – nedjelja od 17 do 20 sati