POZIVNICA: OTVORENJE IZLOŽBE – IZA VRATA – subota 12.02.2022. – 19h – galerija Waldinger

Datum izložbe: 12. veljače 2022.

Download kataloga: GG-iza-vrata-KATALOG-za-WEB-1.pdf

Izložbom, na koju Vas pozivamo, Gradske galerije Osijek započinju cjelogodišnje obilježavanje petnaestogodišnjice svog redovnog izložbenog programa. Sve naše izložbe u 2022. godini, na neki će način, slaviti tu veliku obljetnicu za jednu (mladu) ustanovu u kulturi, za jednu galeriju. Tako prva ovogodišnja izložba Gradskih galerija Osijek u prvi plan stavlja ljude koji cijele godine, predano, iza vrata, omogućuju nastajanje programa u galerije Waldinger. Naše izložbe nastaju uz pomoć osoba koje su po svojoj edukaciji i vokaciji prvenstveno umjetnici i mišljenja smo da su izložbe u galeriji Waldinger upravo iz toga razloga jedinstvene i posebne u smislu likovnog postava.

Stoga Vas pozivamo (impresionirani impresumom) da nam se pridružite na otvorenju naše 301.-e izložbe!

I ne samo to, s ove izložbe svaki će posjetitelj moći ponijeti personalizirani katalog, tako što će moći kreirati sadržaj ilustrativnog dijela kataloga, odnosno  po vlastitom nahođenju odabrati i aplicirati fotografije izložaka u svoj primjerak kataloga.

Kako je razlog (poslanje) postojanja jedne galerije namijenjen isključivo suodnosu umjetnika s gledateljem (publikom) ovakav interaktivni pristup čini nam se izuzetno značajnim i dragocjenim.

Stoga Vas, još jednom, pozivamo da nam se (prije 302.-e) pridružite na otvorenju naše 301.-e izložbe!