?̌ ? ? ?

Datum izložbe: 1. lipnja 2020.

Pozdrav! Ja sam Žutapastela i ovaj dan je posvećen meni i mojim osobinama! Jučer je trebao biti dan o meni i mojim osobinama, ali s obzirom na to da je jučer bila nedjelja, prebacila sam ga za danas jer – nedjeljom se JA SUNČAM!

Ja sam žute boje. Ja sam najsvjetlija od svih boja! Boja sam koja privlači vašu pažnju više nego bilo koja druga. Ja sam boja suncokreta i narcisa, žumanjka i limuna, kanarinca i pčela. Volim izazov, posebno mentalni! Ja sam boja entuzijazma i optimizma, znanosti i kreativnosti, sunca, proljeća, ljeta i jeseni. Jedino me je zima iznevjerila, što joj zamjeram! Bolje neka me se pazi, jer znam biti itekako ljubomorna, otrovna, egocentrična i luda! Zato sa mnom postupajte pažljivo i koristite me samo u malim količinama. Mislim glavom (srce mi nije baš jača strana) i ooooboooožavam razgovarati, dobro, možda ne baš razgovarati nego govoriti, govoriti i govoriti! I to najviše o sebi. Pomalo sam narcisoidna – što znači da se pretjerano divim samoj sebi, ali što da radim kad sam ja (i samo ja) boja sreće! Boja sreće od koje vam se može zavrtjeti u glavi!!!

Zato volite i vi sebe (i Mene!) te pogledajte današnji zadatak:

Proljeće je, zar ne?! Zato izađite van, u grad ili u prirodu i fotografirajte Mene – Žutu, gdje god me uspijete pronaći. Od snimljenih fotografija složite kompoziciju – u Žutom! A, ako ne znate ili ne smijete fotografirati crtajte Me! Mene – Žutu.

Zadatak možeš izvesti u likovnoj tehnici po želji, ali i u nekoj drugoj boji (ako baš moraš, moraš).No, prije nego se baciš na „posao“ možeš:


a) poslušati pismo gospođice Žutepastele


b) pročitati nekoliko zanimljivosti o žutoj boji:

+ jedna zagonetka:

Na nebu lopta, velika i žuta,
Vidiš je iz svakog kuta.
Po noći kad spava,
Na nebo dolazi nova glava.

Kad na livadu baci svoje zrnce,

Znat ćeš da je to _ _ _ _ _!