? ? ?̌ ? ?̌ ? ? ? ?

Datum izložbe: 6. lipnja 2020.

Pozdrav! Ja sam Ružičastapastela i ovaj dan je posvećen meni i mojim osobinama!

Ja sam ružičaste boje! I najdelikatnija sam od svih boja. Šarmantna sam, pristojna, ženstvena i romantična. Udobno sam se smjestila između crvene i bijele. Od crvene uzimam svu potrebnu strast i energiju, a bijela mi pruža čistoću i snagu. Zato sam tako nježna i draga. Optužuju me ponekad da sam pasivna i da život ne shvaćam zaozbiljno, ali to je, jednostavno, samo naivno, neiskusno  i nevino dijete u meni (koje nije ozbiljno shvatilo da vam jučer treba pisati o sebi – mali zloćko!). Neka sam bojažljiva, plačljiva i prekomjerno osjećajna, ali netko i taj posao mora obaviti!

Zato smirimo se! Nećemo plakati! Nego ćemo lijepo i s ljubavlju pogledati zadatak:

Danas je samo nebo granica! Stavite svoje ružičaste naočale (ne morate ih zbilja imati, možete samo zamisliti da ih imate i kako bi bilo gledati kroz njih) i pogledajte oko sebe – svijet je tako lijep kad ga gledamo kroz ružičaste naočale! Pustite mašti na volju i stvarajte sve ono najljepše i najtoplije što možete zamisliti. Možete crtati, slikati, izrađivati lutkice, šivati, lijepiti, fotografirati… Cijeli svijet vam je na dlanu! Uživajte! Kao što smo i mi uživali izrađujući ove primjere za vas (vidi video). Zadatak možete izvesti u likovnoj tehnici po želji, ali i u nekoj drugoj boji.

Želim vam ružičastu budućnost i život posut ružama koji ćete ostvariti jedino ako ga budete promatrali kroz ružičaste naočale! Think Pink! Misli ružičasto!!!No, prije nego se baciš na „posao“ možeš:


a) poslušati pismo gospođice Ružičastepastele:


b) pročitati nekoliko zanimljivosti o ružičaste boji:I za kraj, jedan citat:

Ružičasta nije samo boja, ona je uvjerenje!

Miley Cyrus, američka pjevačica i glumica; rođena 1992.+ jedna mozgalica:

U prizemnoj ružičastoj kući živio je ružičasti čovjek, ružičasta mačka, ružičasta riba, imali su ružičasti kompjuter, ružičasti stol, ružičasti telefon, ružičastu kupaonicu – sve je bilo ružičasto! Koje boje su bili zidovi na drugom katu?