? ? ? ? ? ?̌ ? ? ? ?

Datum izložbe: 2. lipnja 2020.

Pozdrav! Ja sam Narančastapastela i ovaj dan je posvećen meni i mojim osobinama!

Ja sam narančaste boje. Kažu da je žuta najupadljivija boja, da, možda na zemlji, ali ja putujem u Svemir na odijelima astronauta – pa recite mi, tko je onda najupadljiviji, ha?! Baš sam opasna, neuobičajena, zabavna i vatrena. Ja sam  boja radosti, veselja i optimizma i donosim pozitivan pogled na život. Ako trebate motivaciju – obucite mene! Ako ste tužni – pomoći ću vam. Kraj mene ćete ogladnjeti i jedni s drugima razgovarati, razgovarati i razgovarati – do besvijesti. Boja sam blistavih sunčevih zalazaka. Mrkvasta sam, voćkasta i sokasta! Jedina sam boja u spektru koja je dobila ime po nekom voću (pogodite kojem!). No, ponekad, ali samo ponekad, malo lažem i malo sam škrta. Zato me odrasli ljudi ili obožavaju ili ne podnose, ali ja se ne predajem, jer djeca me vole. Zato, draga djeco, obećavam vam da ću se do sljedećeg zalaska sunca sigurno (pokušati) popraviti!Stoga slijedite me i pogledajte današnji zadatak:

Proljeće je, zar ne?! To je doba ne samo rasta svega u prirodi nego i velikog kućnog pospremanja i uređivanja stanova i kuća. Zato bacite se na uređenje svoje sobe! A da bi svi znali kako je to vaša i samo vaša soba potreban vam je natpis na vratima. Izradite ga! Dakle, osmislite originalna slova abecede (našu pogledaj u prilogu) i napišite svoje ime. Objesite svoje ime na vrata svoje sobe. Neka svi znaju kome soba pripada!!!  


Zadatak možete izvesti u likovnoj tehnici po želji, ali i u nekoj drugoj boji.No, prije nego se baciš na „posao“ možeš:

a) poslušati pismo gospođice Narančastepastele


b) pročitati nekoliko zanimljivosti o narančastoj boji:I za kraj, jedan citat:

Narančasta je crvena koju je žuta približila čovječanstvu.

Vasilij Vasiljevič Kandinski (ruski slikar, 1866. – 1944.). Jedan je od najvažnijih slikara XX. stoljeća


+ jedna mozgalica:

Ako dvije naranče teže isto koliko i tri banane, a četiri banane imaju istu cijenu kao i tri naranče, što je skuplje? Naranče ili banane?